Azime Özgen

 

(1979-)

 Azime Özgen 1979 yılında İstanbul'da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra 2000 yılında Kocaeli Üniversitesi, Jeoloji Mühendisliği bölümünü bitirdi.

 Özgen, 2004 yılında Pera Güzel Sanatlar Akademisinde mum kalıp hazırlama ve illüstratif çizim üzerine takı tasarım eğitimi aldı. Üç yıl boyunca Jewel-cad tasarımcısı olarak çalışarak bilgisayarda takı modellemesi yaptı.

 2009 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Seramik Bölümüne girdi. Ayrıca yan dal programı kapsamında, aynı üniversitenin “Geleneksel Türk Sanatları Bölümünden” de dersler aldı. Eğitiminin altıncı sömestrini Erasmus Programıyla gittiği Belçika'daki “Provinciale Hogeschool Limburg”da okudu.  

 Sanatçı Türkiye’de, İtalya’da ve Belçika’da toplam on adet karma sergiye katılmıştır. Hem kendi atölyesinde hem de Alev Okulları, Alman Lisesi gibi eğitim kurumlarında seramik dersleri vermiştir. 2017-2020 yılları arasında Galeri Barazda koordinatör ve Baraz Yayınlarında editör olarak çalışmıştır.

 Azime Özgen halen İstanbul'daki kişisel atölyesinde resim ve seramik disiplinlerini birleştirdiği sanatsal çalışmalarına devam etmektedir. Ayrıca Perivesh by Azime Özgen markası altında seramik takılar hazırlamakta ve Epique Art Sanat & Müzayedede sanat asistanı olarak çalışmaktadır.