Tamer Ertuna

 

(1958-)

 Tamer Ertuna, 5 Şubat 1958'de İstanbul’da doğdu. 1979 yılında İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinden mezun olup özel sektörde muhasebecilik yaptı. Emekli olduktan sonra resim çalışmalarına başladı. Doğal yaşama çok önem veren Ertuna, yaptığı doğa yürüyüşlerinde gözlemlerde bulundu. Bu gözlemleri ve edindiği tecrübeleri üretim yapması için ona ilham verdi. Zaman içinde yaptığı resimlerde kendi dünyasını ayrı bir dünya olarak çizmeye ve kendisini de onun üzerinde sırtüstü yatan hasta bir kuş olarak göstermeye başladı.

 Bulunduğu sonsuzluğu konu alarak bazı resimlerinde, iç içe olmayı ve karşıtlıkları, gece ile gündüzü aynı resim içinde birlikte kullanarak betimledi. Bu bir yandan da uçlarda yaşadığı coşku ve karamsarlığı yansıttı.

 Ertuna, resimlerini çeşitli renk ve kalınlıklarda yaldızlı kalemler kullanarak yapmaktadır. Daha çok figüratif resimler yapmaktadır. Yurt içinde ve yurt dışında birçok sergiye katılmış olan ressamın, kitap ve dergilerde kullanılmış olan resimleri de bulunmaktadır.

 Çalışmalarına, yerleştiği Datça’da devam etmektedir.