Yavuz Bozkurt

 

(1962-)

1962’de Ankara’da doğdu. 1982-1983 yılları arasında Siyasal Bilgiler Basın Yayın Yüksek Okulunda Turan Erol'un öğrencisi oldu. 1986-1990 yılları arasında Gazi Üniversitesi Resim-İş Eğitimi Bölümünde Oya Kınıklı’nın ve Esat Arpacı'nın atölyesinde çalıştı.

 Peyzajlarında soyutlamalara ve anlık görüntülere çokça yer vermektedir. Konu olarak doğa görüntülerini kullanmıştır. Kişisel portreler ve duvar çalışmaları eserleri arasında çoğunluktadır. Bu tarzdaki eserleri ile Kızılay Meydanında açmış olduğu kişisel resim sergisi olan “Biz Mustafa Kemal’iz” ile gündeme gelmiştir. Ayrıca çok sayıda karma sergilerde de yer almıştır. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyelerinde düzenlenen “Garlar Resimleniyor” projelerinde görev almıştır. Eserleri çeşitli kurum ve özel koleksiyonlarda bulunmaktadır
 Peyzaj çalışmalarında soyutlamalara ve anlık görüntülere yer verir. Resmin alt yapısını oluşturmak için gözleme dayalı ön çalışmalarda bulunmuş, eskiz çalışmaları yapmıştır. Resimlerinin özünü, gün ışığının nesneler üzerinde yarattığı yansımalar oluşturur.
 Eserlerinde çokça Ulus’u, Işıklar Caddesi’ni ve Hisar çevresini resmettiği görülür. Bozkurt’un son dönem çalışmalarında kadın figürleri sıkça yer almaktadır.